Rabu, 21 Mei 2014

cara menurunkan kolesterol jahat

cara menurunkan kolesterol jahat Kolesterol jemasna tvar koja daje energiju za svoje tijelo i stanice , koje su proizvedene od konzumira svakodnevno hrane . Kolesterol je neophodan za tijelo ako je još uvijek u odgovarajućim razinama , ali previše kolesterola zapravo može uzrokovati razne bolesti povezanih s kardiovaskularnim , kao što su bolesti srca , moždanog udara i drugih. Dakle , to će vam pomoći da ostanete zdravi , gledati razinu kolesterola sa sedam savjeta koji kotiraju iz zdravstvenog Me Up slijedi :

1 . Prestati pušiti
Prestati pušiti jevažan način u smanjenju razine kolesterola . Sadržaj cigareta može dovesti do arterijske obloge , ili endotel uzimajući oštećen . Karcinogene i ugljični mono - oksida koji se nalaze u dimu cigarete u arterijama postati više osjetljiv na napadaja , što dovodi do visoke razine kolesterola u krvi .

Pušenje također može sniziti razine kolesterola lipoproteina ( HDL ) ili dobrog kolesterola , a na istim razinama time podići kolesterol lipoproteina niske gustoće ( LDL ) ili loš kolesterol . Osim toga , pušači mogu doživjeti lupanje srca koji mogu utjecati na njihovu ukupnu kvalitetu života . Ako ste koristili pušiti , prestati loše navike sada .

2. . Mnogo Vježba
Sport jenajbolji tretman za one koji imaju visoke razine kolesterola . Stručnjaci naveo , vježbe za 40 do 60 minuta na dan pomoći će smanjiti loš kolesterol oko 5-10 posto i povisiti razinu dobrog kolesterola i do 3-6 posto . U tom smislu , ne smeta što god tip vježbe radite ,najvažnije jeintenzitet vježbanja svaki dan .

3 . Potrošnja zdravu hranu
Kako bi smanjili kolesterol ,najvažnija stvar je čuvanje svoj ​​unos hrane . Smanjite hranu koja sadrži zasićene masti i trans masti . Također je potrebno kako bi se smanjila potrošnja masnih jela , žumanjka, pržene hrane , cjelovite mliječnim proizvodima i prženoj hrani . To je zato što su zasićenih i trans masti može povećati LDL ( lošeg kolesterola) . Preporučeni dnevni unos zasićenih masnoća je 20 grama ili manje , tako da čuvajte hranu koja sadrži zasićene ili trans razine masnoća visokih i provjerite da li ostati ispod preporučene dnevne razine .

4 . Izbjegavati alkoholna pića
Konzumacija alkohola obično se sastoji od jednog do dva pića dnevno za muškarce i jedno piće dnevno za žene . Međutim , ako prelazi taj iznos ,mogućnost povećava tijelo za pohranu masnoće . Također će proširiti struk ( pivski trbuh ) i time posredno poboljšati razinu kolesterola .

5 . Mršaviti
Pokušajte izgubiti težinu ako ste pretili ili pretežak tijelo . Počnite vježbati svaki dan , svaki tip dodatnih aktivnosti će raditi dobro . Za početak , to svjetlo aktivnosti kao što su hodanje , trening s utezima , aerobik , biciklizam i vježbe , jer to će vam pomoći povećati dobar kolesterol , a smanjuje loš kolesterol .

Pretilost može dovesti do onoga što je poznato kao inzulinska rezistencija , stanje u kojemtijelo ne može koristiti inzulin . Gušterače , inzulin pretvara glukoze u krvi , a zatim se u energiju . Inzulinska rezistencija može dovesti do dijabetesa i visokog kolesterola u tijelu .

6 . Smetnje Špinat
Konzumacija špinata na redovito će također smanjiti razinu kolesterola . Špinat sadrži oko 13 flavonoida spojeve koji vas od raka , srčanih bolesti i osteoporoze . Potrošnja 1/2 šalice ovog lutein hrane bogate svaki dan može čuvati vas od srčanog udara uzrokovanog viškom kolesterola .

7 . Potrošnja ribe
Riba sadrži puno omega - 3 masnih kiselina , što pomaže u održavanju tijelo od bolesti srca , moždanog udara i visoke razine kolesterola uz pomoć bjelančevinama bogata hranjivim tvarima . Prema medicinskim stručnjacima ,prehrana bogata plodovima mora , posebice riba , pomaže u povećanju dobrog kolesterola . Ostali izvori omega - 3 hrane uključuju soje , uljane repice , laneno , orasi i riblje ulje .

Tidak ada komentar:

Posting Komentar