Jumat, 02 Mei 2014

benefits of drinking lemon water before bed

benefits of drinking lemon water before bed Mnogi zdravstveni stručnjaci savjetuju da piju toplu vodu sa sokom od limuna ubrzo nakon buđenja . Iako je ukus kiselo , limuna voće je hrana koja su alkalne , koje mogu održavati pH ravnotežu organizma da se očuva i zaštićene zdravstvene raznih bolesti . To je neki drugi razlog zbog kojeg se savjetuje da piju toplu vodu limun ujutro .

1 . Tonic za jetre
Praktikanti hranu kombinirajući , rekao Erikar Lebang , vode sa sokom od limuna u jutro je vrlo dobra za održavanje zdravlja jetre . Nakon noći rada za filtriranje toksina u tijelu od nezdrave hrane , jetra treba tonik za održavanje svoju funkciju . Jutro je najbolje vrijeme da se daju ' darove ' za jetru , ali pobrinite se da ne jedete ništa 20 minuta prije ili poslije pije .

2 . Zamjena tekućina elektrolita
Noću , tijelo je dehidrirana za oko 6-7 sati . To je razlog zašto smo često osjećaju tromo kada se probudiš ujutro . Vode samo za piće nije dovoljno , morate zamijeniti ga sa tekućim elektrolitom . Umjesto da piju flaširanu pića koja sadrže elektrolite , će biti zdraviji ako ih jedete iz prirodnih izvora . Stručnjaci ishrane i zdravog načina života dr . Phaidon L. Thoruan kažu , sok od limuna daje efekt kao " električna " za tijelo . Čine tijelo postali više svježeg i više ne pospana nakon buđenja .

3 . Poboljšati Endurance Body
Citrusi , uključujući i limun visokog sadržaja vitamina C i igra važnu ulogu u održavanju imuniteta organizma . Limun sadrži antimikrobnih agenasa distancirao i od napada virusa koji uzrokuje prehlade i gripe . Osim askorbinske kiseline sadržane u limun vode također pomaže apsorpciju željeza je povećanje izdržljivosti .

4 . Održavanje zdrave varenje
Pektin, tip topivih vlakana naći u limun pomoći u smanjenju gladi i da stomak osjeća punu duže . Vlakna u limun i održava probavni zdravlje otarasiti supstanci , kao i ostatak hrane nije korisno za tijelo kroz prljavštinu .

5 . Energenata
Nema više potrebe da troše energiju pića u kontejnerima koji sadrže umjetni zaslađivači , arome i konzervanse veštačke . Postoji opcija da je prirodnije i zdravije da vam ponovno pokreće , odnosno sa sokom od limuna . Limun vode pomaže hidrata i cirkulaciju kisika u tijelu , tako da se osjećate više osvježena i pod naponom .

6 . Speeding Metabolism
Kao što je prethodno opisano , limun pomaže detoksikaciju jetre i rashoda ovih toksina i ubrzati paljenje masti u isto vrijeme . Metabolizam Vaše tijelo da spali kalorija i masti , čak se povećala za čak 33 posto benefits of lemon detox diet.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar